Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

s f

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

Migrovat, či nemigrovat data z vlastních serverů do cloudu?

„Vzhůru do budoucnosti!“ Toto jednoduché motto dělá vrásky spoustě firem po celém světě. Technologický pokrok nikdo nezastaví. A to znamená, že byste i vy měli přestat ukládat firemní data na vlastní servery a migrovat na cloudové řešení obchodní komunikace od IceWarpu. Pojďme zjistit, co by takový přechod znamenal a jaké má výhody.

Základy

Nejdřív si musíme ujasnit rozdíl mezi vlastním serverem (tzv. „on-prem“) a hostovaným (tzv. „cloud“) řešením. Ten první, starší způsob, kterým společnosti archivují miliony svých e-mailů, probíhá za použití vlastních serverů. Některým lidem se zamlouvá fakt, že si vše zařídí sami, a mají i větší pocit bezpečí, protože veškerou komunikaci schraňují „in house“. Ale provoz vlastního e-mailového serveru přináší mnohem víc problémů, než kolik jich řeší.

V čem se tedy liší cloudové řešení od IceWarpu? Cloudový e-mail nabízí všechny komunikační nástroje, na které jste zvyklí, ale máte k nim přístup přes internet. Prostě nepotřebujete vlastní server. Spoustu cloudových služeb, například Gmail, Facebook nebo LinkedIn, už pravděpodobně využíváte. Totéž  můžete udělat i s e-maily své společnosti. Tím se zbavíte zapeklitých otázek a problémů, jako je zabezpečení, aktualizace, údržba serverů atd., protože je všechny vyřešíme za vás.

Sečteno a podtrženo

„Přechod z fyzického serveru k datům uloženým na cloudu zní docela futuristicky. To mě bude stát minimálně ledvinu, že?“ Právě naopak. Ani ledvinu, ani horentní sumy peněz opravdu nepotřebujete. Nejdřív si všimnete podstatně nižších provozních nákladů, protože už nespravujete vlastní servery. Ty můžete odstavit hned, jak přeneseme všechna data na cloud. A ještě lepší je fakt, že u našeho cloudového řešení platíte jen za to, co opravdu používáte

Víme, že se vaše potřeby mění s tím, jak celá firma roste. Proto nabízíme flexibilní licence. Díky měsíčnímu předplatnému můžete své požadavky na funkce a služby kdykoliv změnit. Vaše nástroje pro firemní komunikaci se tak vyvíjejí přesně podle vašich potřeb.

Bezpečnost na prvním místě

„Levnější řešení zní fajn, ale není cloud míň bezpečný než vlastní servery?“ Tato myšlenka už dávno neplatí. S vývojem cloudových technologií se zlepšuje i jejich bezpečnost. A fakt, že ukládáte svá data v cloudu, znamená, že jsou v bezpečí, i když se něco stane s vaším hardwarem. Pokud by váš počítač například znenadání vzplanul (věříme, že zrovna tohle se vám nikdy nestane), neztratíte jedinou informaci. Což samozřejmě neplatí pro on-prem servery.

Jak řešení škálovat?

„Cena je super. Bezpečnost, taky. Ale co škálovatelnost?“ Přechod na naše cloudové řešení pro vás znamená, že se konečně zbavíte všech omezení vlastního e-mailového serveru. S cloudem je škálování oběma směry hračka. Zvětšila se loni vaše společnost exponenciálně? Tak jednoduše upgradujte své cloudové řešení. K tomu nepotřebujete ani IT zaměstnance, ani vlastní servery.

Jen si představte, že přesunete všechny zdroje, čas a peníze (možná máte i celé IT oddělení) z údržby systému na generování příjmů. A nezapomeňte, že cloudové řešení nasadíte mnohem rychleji než to fyzické. Cloudové služby připravíme za pár hodin nebo dnů, záleží na rozsahu zadání. Oproti tomu plánování, nákup, vybudování a implementace infrastruktury vlastních serverů může trvat i několik let.

Nejvyšší čas upgradovat

V neposlední řadě má cloud i výhodu živé podpory, pravidelných upgradů a aktualizací. Tento fakt obvykle přesvědčí i nejskalnější zastánce on-prem řešení. Odpadá totiž potřeba sledovat stav vlastních systémů. Což se zamlouvá úplně všem, jelikož problémy on-prem serverů o sobě dají vědět, až když už jste v pořádném maléru.

Cloudové služby IceWarpu hlídá 24/7 náš tým podpory, a ten obstará i všechny upgrady a aktualizace. Vy tak nemusíte zařizovat vůbec nic ohledně ukládání dat a soustředíte se jen na podnikání. Údržbu a každodenní provoz celého systému prostě nechte na nás a svůj čas investujte rozumněji.

Na velikosti (opravdu) nezáleží

Představili jsme si hlavní důvody, proč firmy po celém světě přesouvají svá data do cloudu. Ale jak vypadá samotný proces migrace? Není moc složitý? Ztratí se některá data? A kolik to celé stojí?

Proces migrace do cloudu je pro každou firmu specifický. Některé společnosti jsou velké a mají k přenosu ohromné množství dat, zatímco jiné jsou menší a vše jde rychleji. Tak či tak, IceWarp má svůj vlastní tým specialistů, kteří se soustředí jen na pomoc firmám migrovat z on-prem do cloudového řešení. Jak celý proces vypadá, si můžete přečíst v článku Kouzelná migrace dat s IceWarpem.

Migrace otevírá dveře budoucnosti

S vývojem technologie se zdá, že se do online prostoru přesouvá úplně všechno. A je k tomu dobrý důvod. Rozloučit se s vlastním zajišťováním dat může být srdcervoucí, ale je to nezbytný krok.

V dnešní době prostě nemá smysl zatěžovat se výzvami a problémy spojenými s provozem on-prem serverů, když jsme je už vyřešili za vás.  Cloudové řešení IceWarp a náš tým odborníků vás přivítá s otevřenou náručí a pomůže vám přenést všechna data do budoucnosti.

Nenechte si ujet vlak. Vyzkoušejte si naše cloudové řešení ještě dnes!